پناهندگی در ترکیه【راهنمای کامل✔️ثبت نام و روش تعيين وضعیت پناهندگی كميسارياى عالى سازمان ملل متحد】

2 مرداد 1401
۶ دیدگاه
كميسارياى عالى سازمان ملل متحد

در این مقاله به بحث و گفتگو پیرامون حق مراجعه افراد برای دریافت پناهندگی در ترکیه ، حفاظت بین المللی، کسب عنوان پناهنده یا پناهده مشروط ، انصراف از پناهندگی و نحوه ارزیابی پرونده پرداخته شده است.

پناهندگی در ترکیه

کسانی که تحت حمایت موقت، متقاضی حمایت بین‌المللی یا دارنده وضعیت پناهندگی هستند ، می توانند برای ثبت کردن یا به روز رسانی آدرس جدید خود، در مکانی که در حال حاضر خالی از سکنه است و نیازی به دریافت اجازه برای اقامت در آن محل وجود ندارد، (نباید جزو محله های بسته باشد) از درگاه (دولت الکترونیک ترکیه) e-devlet استفاده نمایید.
شما به عنوان متقاضی اصلی یعنی (سر کیس)، می‌توانید آدرس خود و اعضای خانواده خود را در e-devlet و با انتخاب متقاضی اصلی (به عنوان سر کیس Ana Başvuru Sahibi) و سپس انتخاب “من آدرس خود و اعضای خانواده‌ام را ذکر خواهم نمود . یعنی گزینه ” (Kendim ve bağlı başvurularım için adres bildiriminde bulunacağım) ثبت یا به روزرسانی کنید. برای بروزرسانی آدرس خود به لینک: https://www.turkiye.gov.tr/goc-idaresi-yabancilarin-adres-degisikligi-ve-tescil-bildirimi-bos-konuta
در صورت نیاز به پشتیبانی YIMERبا شماره ۱۵۷ داخلی ۵ و یا شماره تلفن ۰۰۹۰۳۱۲۴۳۹۹۴۰۴۰ تماس بگیرید.

دروازه e-devlet پناهندگی ترکیه

لازم به ذکر است که از تاریخ ۱۰ سپتامبر سال ۲۰۱۸ ثبت نام و تعیین وضعیت پناهندگی در کشور ترکیه توسط کمیساریای عالی سازمان ملل متحد پناهندگان به پایان رسیده است .
 مسئولیت ثبت نام و بررسی پرونده های تحت حمایت بین المللی ، با برخورداری از قوانین حمایت بین المللی از اتباع خارجی ، بر عهده اداره کل مدیریت مهاجرت (DGMM) به عنوان یک نهاد ملی است . کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در طی مدت شکل گیری این روند، اداره مهاجرت را درتمام مراحل ثبت نام متقاضیان برای حمایت بین المللی و روند مراجعه ایشان، پشتیبانی می کند.
اتباع خارجی که مایل به درخواست حمایت بین المللی در ترکیه هستند، بر اساس قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی، می بایست پس از ورود به کشور ترکیه به ادارات مدیریت مهاجرت استان (PDMM) در استان ها و شهرهای این کشور مراجعه نمایند. ثبت نام و بررسی درخواست های حمایت بین المللی ارائه شده توسط افراد را ادارات مهاجرت استان ها برعهده گرفته و انجام خواهد داد.

کسانی که نیازمند خدمات حمایتی هستند و یا نیاز به مشاوره در مورد روند پناهجویی، حقوق و تعهدات خود در ترکیه را دارید، می توانید به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و یا سازمان های همیار آن مراجعه فرمایید.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد با متقاضیان حمایت بین المللی در تماس بوده و پس از کسب رضایت از فرد متقاضی، به اطلاعات ارائه شده توسط فرد متقاضی به اداره مهاجرت استان دسترسی خواهد داشت.

مراجعه برای دریافت حفاظت بین المللی (کسب عنوان پناهنده یا پناهنده مشروط)

به هنگام ورود به ترکیه در دروازه های مرزی و یا در استان محل اقامت خود برای دریافت حفاظت بین المللی می توانید به صورت حضوری به شعبه استانی اداره کل مهاجرت مراجعه کنید به عنوان یک قانون کلی، افراد باید شخصا مراجعه کرده و درخواست خود را ارائه کنند). البته در صورتی که دلایل همه اعضای یک خانواده در درخواست حفاظت بین المللی مشابه باشد، سرپرست خانواده می تواند به نمایندگی از اعضای خانواده مراجعه کرده و تقاضای کلیه افراد خانواده را ارائه کند. برای اعضای خانواده که بالای ۱۸ سال سن دارند، سرپرست خانواده باید رضایت نامه عضو مربوطه (فرزند بالای ۱۸ سال) را نیز همراه داشته باشد.

در حین ثبت درخواست ، یک ورقه ثبت درخواست حفاظت بین المللی به شما داده می شود که شامل اطلاعات هویتی، شماره هویت خارجی که با رقم ۹۹ شروع می شود و استان محل سکونت نیز درج شده است . این ورقه ثبت به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد و این امکان را به شما می دهد که بدون نیاز به مجوز دیگر بتوانید در ترکیه اقامت کنید.

البته لازم است بدانید که این ورقه ثبت نام تنها ۳۰ روز اعتبار دارد و در صورت لزوم می تواند مجددا برای ۳۰ روز دیگر تمدید شود. در صورت پایان اعتبار ورقه ثبت نام، متقاضی باید به اداره کل مهاجرت استان مراجعه کرده و آن را تمدید کند.
پس از تقاضای حمایت بین المللی، تاریخی برای انجام مصاحبه با شما توسط اداره کل مهاجرت استان تعیین می شود. ادره کل مهاجرت در صورت لزوم می تواند با شما مصاحبه های دیگری در زمان های دیگر نیز انجام دهد. پس از انجام مصاحبه، روند ارزیابی پرونده شما آغاز می شود. کارت شناسایی متقاضی حفاظت بین المللی در روز مصاحبه نیز به شما داده می شود.
این کارت شناسایی نشان دهنده این است که شما برای دریافت حفاظت بین المللی درخواست داده اید. این کارت در واقع مجوز حق اقامت شما در ترکیه است و در قبال ارائه آن هیچگونه هزینه ای دریافت نمی شود. (همونطور که قبلا گفته شد اعتبار این کارت ۳۰ روز است)

نحوه انصراف از دریافت حفاظت بین الملل

با مراجعه به اداره کل مهاجرت استان می توان از تقاضای برای دریافت حفاظت بین المللی انصراف داد. درضمن عدم انجام تعهدات و تخلف از قوانین تعریف شده نیز به معنی انصراف از درخواست حفاظت بین المللی می باشد. بازگشت به کشور خود و یا اظهار تمایل برای رفتن به یک کشور دیگر، از جمله دلایل برای پس گرفتن درخواست حفاظت بین المللی است.

عوامل ابطال حفاظت بین الملل:

  • عدم حضور در تاریخ و محل تعیین شده برای انجام مصاحبه به شکل سه بار پیاپی و بدون هیچ عذر موجه، به معنای انصراف از درخواست حفاظت بین المللی است.
  • فرار از محل بازداشت اداری، به معنای انصراف از درخواست حفاظت بین المللی است.
  • عدم حضور در محل تعیین شده برای امضای دفتر مخصوص پناهندگان یا پناهندگان مشروط به شکل سه بار پیاپی و بدون هیچ عذر موجه، به معنای انصراف از درخواست حفاظت بین المللی است.
  • عدم حضور در شهری که برای اقامت شما تعیین شده و یا خروج از آن بدون اجازه، به معنای انصراف از درخواست حفاظت بین المللی است.
  • اعتراض و عدم پاسخگویی به سوالات هویتی، به معنای انصراف از درخواست حفاظت بین المللی است.
  • عدم انجام تعهدات خود به هنگام ثبت نام و انجام مصاحبه به معنای انصراف از درخواست حفاظت بین المللی است.

پرونده این افراد بدون نوبت مورد بررسی قرار می گیرد :

کودکان بی سرپرست، معلولین، کودکان تنها و بدون همراه بالغ، پدر یا مادر تنها همراه با یک یا تعدادی کودک، سالمندان، زنان باردار، افرادی که در معرض شکنجه، تجاوز جنسی یا سایر خشونت های روانی، جسمی یا جنسی قرار گرفته اند.

اگر بر حسب ضرورت مجبور به مسافرت به شهر یا استان دیگری هستید، فراموش نکنید که باید با مراجعه به اداره کل مهاجرت شهر محل اقامت خود مجوز مسافرت بین شهری بگیرید. به همین ترتیب، اگر می خواهید شهر محل اقامت خود را تغییر دهید باید با مراجعه به اداره کل مهاجرت استان دلایل خود از این امر را همراه با یک درخواست مکتوب ارائه داده و منتظر نتیجه بمانید.

نکته : به شهروندان کشورهای عضو کمیسیون اروپا، عنوان پناهنده و به شهروندان سایر کشورها ، عنوان پناهنده مشروط داده می شود

در صورت مواجهه با هر مشکلی و یا نیاز به اطلاعات بیشتر در ارتباط با ثبت نام خود نزد مقامات ترکیه، می توانید با اداره­ ی مهاجرت مرکزی و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد از طریق خطوط زیر تماس حاصل فرماید:

خط تماس اداره مهاجرت مرکزی برای اتباع خارجی: ۱۵۷
خط مشاوره کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد : ۴۴۴۴۸۶۸

ارزیابی پرونده :

درخواست دریافت حفاظت بین المللی ظرف مدت ۶ ماه مورد ارزیابی قرار می گیرد. اگر ظرف مدت ۶ ماه پرونده مورد ارزیابی قرار نگرفت این امر به متقاضی اطلاع داده می شود پس از ارزیابی پرونده متقاضی ، در صورت پذیرش ، یک کارت شناسایی حاوی هویت خارجی، اطلاعات شخصی، شماره که با رقم ۹۹ شروع می شود و نام شهر محل اقامت صادر می شود . مدت اعتبار کارت شناسایی ارائه شده به افرادی که عنوان پناهنده در ترکیه را دریافت کرده اند، ۳ ساله می باشد. اما افراد برخوردار از حمایت ثانویه و نیز کارت شناسایی پناهنده مشروط به مدت ۱ سال اعتبار دارد و در صورت لزوم تمدید می شود. توجه داشته باشید که باید کارت شناسایی شما اعتبار داشته باشد و زمان اعتبار آن پایان نیافته باشد تا بتوانید از خدمات درمانی، اجتماعی و عمومی که در ترکیه به شما ارائه می شود بهره مند شوید

در صورت رد درخواست می توانید به نتیجه ارزیابی اعتراض کنید و حتی می توانید از نتیجه اعتراض به دادگاه شکایت کنید.

 برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد وضعیت حفاظت بین المللی و روند ارزیابی پرونده هایتان در اداره مهاجرت می توانید به سایت www.goc.gov.tr مراجعه کرده یا با شماره تلفن گویای ۱۵۷ تماس بگیرید.

نکات مهم :

  1. به محض ورود به ترکیه به اداره مهاجرت استان محل اقامت مراجعه نموده و ثبت نام کنید.
  2. برای ثبت نام نیازی به در دست داشتن معرفی نامه از سازمان ملل (UNHCR) در آنکارا نمی باشد.
  3. شما می توانید تقاضای خود برای دریافت حمایت بین المللی را درهر یک از ۸۱ استان ترکیه به عمل آورید.
  4. اقامت دائم در بعضی از شهرها مجاز نمی باشد، اگر درخواست خود را در یکی از استان های غیرمجاز ارائه دهید، پرونده به سایر استانها ارجاع داده خواهد شد.

استان هایی که می توانید در ترکیه اقامت (به عنوان پناهنده) کنید، به رنگ سبز نشان داده شده اند: 

شهر هایی که میتوان به عنوان پناهنده در ترکیه اقامت داشت

از سپتامبر ۲۰۱۸، مدیریت کلی ادره مهاجرت اعلام کرده است که در حال حاضر تنها ارگان مسئول به رسیدگی به پرونده های فردی مربوط به پناهجویان در ترکیه است. این به این معنی است که کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد٬ ثبت نام پناهجویان یا مصاحبه با آنها را مانند گذشته، دیگرانجام نخواهد داد. در این راستا، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد به  پناهجویانی که قبلا به آنها وقت مصاحبه یا ثبت نام داده بوده٬  اس ام اس ارسال کرده و آنها را از جریان این امر که این تاریخ مصاحبه ها دیگر معتبر نیستند٬ آگاه می سازد.

نکات مهم پناهندگی در ترکیه

مسئولیت اصلی دریافت و ارزیابی درخواست حمایت بین المللی شما بر عهده ی مقامات ترکیه است. زمانی که شما در اداره ی مهاجرت استان ثبت نام میکنید از شما خواسته میشود که دلایل مربوط به ترک کشور مبدا و یا محل اقامت دائم سابق خود را ارائه داده و دلایل خود برای خروج که سبب درخواست حمایت بین المللی .شده است را بیان کنید. به دنبال ثبت نام در اداره ی مهاجرت استانی برای خود و اعضای خانواده تان کارت شناسایی صادر میشود. با گرفتن این کارت به هر شخص یک شماره ی شناسایی اتباع خارجی اختصاص یافته که با داشتن آن علاوه بر دسترسی به مجموعه ای از خدمات اجتماعی،اقامت شخص قانونی به حساب می آید. پس از اسکان در محل مورد نظر،شما ملزم به برقراری ارتباط دائم با اداره ی مهاجرت شهر خود خواهید بود. این ارتباط به شکل معرفی خود به اداره ی مهاجرت و به جا آوردن امضا در زمان های منظم انجام خواهد شد. این اداره شما را از زمان های برنامه ریزی شده برای به جا آوردن وظیفه ی ثبت امضا مطلع خواهد کرد.

اگر غیر قانونی وارد خاک ترکیه شده اید و یا به صورت غیر قانونی زندگی میکنید، شما مشمول مجازات کیفری نمیشوید، ولی به این شرط که دلایل موجه برای ورود غیر قانونیتان به  کشور ترکیه ارائه دهید به روز رسانی اطلاعات متقاضیان پناهندگی میتوانند برای تغییر و به روزرسانی اطلاعات تماس خودشان به وبسایت اطلاعات تماس خودشان به وبسایت result.unhcr.org اینترنی مراجعه کنند.

متقاضی این امکان را نیز داردتا نشانی،شماره ی تماس،و شماره ی شناسه ی متقاضی به عنوان یک خارجی به روز رسانی کند. متقاضی میتواند در این سایت با کلیک بر روی قسمت به روزرسانی،اطلاعات شخصی خود را به روز رسانی کند. همچنین شخص متقاضی میتواند به اطلاعات مربوط به پرونده اش و وضعیت اقامت خود در ترکیه دسترسی یابد.. هنگام ثبتنام تعهداتی که ملزم به انجام آن هستید و اطلاعات لازم درباره ی روند کارها به شما داده خواهد شد. در هرکدام از موارد زیر پرونده ی شما برای حمایت بین المللی ملغی درنظر گرفته میشود و رونده ی شما پیگیری نخواهد شد.

  • صورت سه بار پی در پی برای .مصاحبه حضور به عنل نیاورید
  • به صورت سه بار پیاپی از وظیفه ی خود برای گزارش اقامت(امضا) بدون هیچ توجیهی سرپیچی کنید
  • به شهری که برای زندگی به آن ارجاع داده شده اید نروید
  • شهر محل اقامت خود که به آن( ارجاع داده شده اید را بدون اجازه ی مقامات ترک کنید
  • از بازگو کردن و دادن اطلاعات شخصی خودتان به مقامات سر باز زنید
  • به تعهداتی که در زمان ثبتنام ومصاحبه داده اید عمل نکنید

 

شهرهای پناهنده پذیر در کشور ترکیه

تعدادی از این شهرها عبارت اند از آکسارای، آغری، اوشاک ،اسپارتا، بیلجک، دنیزلی، بوردور، جانک پری، اسکی ،اسپارتا، بیلجک، دنیزلی، بوردور، جانک یری، اسکی شهیر، جوروم، افیون، ادانا، هاکاری، گازی انتپ، اماسیا، هاتای، کارامان، کاهارامان ماراس، کایسری، کاستامون، مرسین، کیرکاله، نوشهیر، سیواس، نیده، توکات، سیرناک، وان، اسکی شهیر، وزگات، کونیا، کوتاهیا

شهرهای درنظر گرفته شده برای پناهندگان ایرانی

شهرهای درنظر گرفته شده برای پناهندگان ایرانی شهرهای اسپارتا، کایسری، دنیزلی و نوشهیر است شهرهای بزرگ و معروف ترکیه مانند استانبول آنکارا و ازمیر شهرهای پناهنده پذیر نیستند . کشور ترکیه اصلاحات قانونی و نهادی را انجان داده و دارای یک سیستم موثر پناهندگی مطابق با استانداردهای بین المللی میباشید.

در آوریل سال ۲۰۱۳ پارلمان این کشور با هدف حمایت از خارجی ها و حمایت بین المللی،قوانین پناهندگی را تصویب کرده و از آوریل ۲۰۱۴ به اجرا در آورد. در ترکیه نهاد اصلی و مسئول سیاست گزاری و دادرسی پناهجویان و اتباع خارجی بر عهده ی اداره ی کل مدیریت مهاجرت میباشد. بعد از اینکه وارد کشور ترکیه شدید در هر شهری که ساکن هستید باید به اداره ی مهاجرت آن شهر رفته و درخواست پناهندگی خود را اعلام کنید. امکان دارد اداره ی مهاجرت شهری که در آن سکونت دارید به دلایل مختلفى من جمله نبود مترجم شما را به شهری دیگر بفرستد، در این صورت طبق دستورالعمل وزارت کشور ترکیه به شما شهری جهت اسکان موقت معرفی شده که بلافاصله از ورود به آن باید خود را به پلیس آن شهر معرفی کنید. درواقع باید به آن شهر سفر کرده و درخواست خود را در آنجا ثبت کنید.

اخذ اقامت ترکیه از طریق پناهندگی

اخذ و دریافت پناهندگی ترکیه یک مسیر پر خطر و پر ریسکی دارد. طبق ماده ۶۵ قانون، مربوط به اتباع خارجی متقاضی پناهندگی ترکیه ، افراد می بایست درخواست خود را به استانداری ها ارائه کنند و در صورتی که درخواست پناهندگی خود را در مرز های کشور ترکیه ارائه دهند تا بلافاصله جهت رسیدگی به استانداری های مربوطه ارسال شود. پس از ارائه درخواست ، بررسی پرونده آغاز میشود و پرونده متقاضی در GDMM (General Directorate for Migration Management) ثبت میگردد. در صورتی که شرایط شخص تقاضا دهنده فوق العاده باشد ( به عنوان مثال تعرض جنسی و…) به پرونده متقاضی به صورت فوق العاده رسیدگی می شود . ندت زمان رسیدگی به پرونده های فوق العاده و فوری ۸ روز کاری است و در غیر این صورت به صورت عادی پرونده متقاضی بررسی می شود. پرونده های عادی در PDMM یعنی (provincial directorate of migration management) بررسی می شود. در صورت تائید و قبولی پرونده به شخص متقاضی پناهندگی یکی از ۳ حالت (حالت پناهندگی – پناهندگی مشروط –و یا  پناهندگی جانبی) اعطا می شود. در صورت رد شدن پرونده و عدم قبولی میتوان به دادگاه اداری کل اعتراض کرد و خواستار تجدیدنظر داد.

پناهندگی ترکیه و مراحل آن

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره سایر مناطق استانبول با ما همراه باشید

سایر خدمات موسسه بین المللی رخنه برای مشتریان عزیز

مشاوره و راهنمایی در مورد انتخاب بهترین خانه در استانبول بر اساس میزان بودجه و سلایق شما

نظارت بر صحت و سلامت سند ملکی و انجام خدمات مربوط به اخذ اقامت و شهروندی ترکیه

برای خرید ملک در ترکیه با شماره‌ ۰۰۹۰۵۳۱۹۱۳۷۵۶۷ تماس بگیرید یا اینجا کلیک نمایید.

برای مشاهده تنها پیج رسمی موسسه حقوقی و بین المللی رخنه در اینستاگرام اینجا کلیک کنید

۶ دیدگاه

  1. مهدی
    ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
    | پاسخ
    | پاسخ

    شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی به چه صورت است؟

    • rekhneh
      ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
      | پاسخ
      | پاسخ

      برای پناهندگی به ترکیه شما باید شرایط قوانین کنواسیون ژنو را داشته باشید که بر اساس این قوانین اگر شما در خطر جانی باشید می توانید به کشور ترکیه پناهنده شوید. در این مقاله شرایط به صورت کامل توضیح داده شده است

  2. علی
    ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
    | پاسخ
    | پاسخ

    هزینه پناهندگی به ترکیه چقدر است؟ ایا اخذ پناهندگی ترکیه هزینه دارد؟

    • rekhneh
      ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
      | پاسخ
      | پاسخ

      به علت مشخص نبودن شرایط مهاجرت قاچاقی ، ممکن است با هزینه های بسیار جبران ناپذیری ( جانی و خطرات آن) مواجه شوید که به هیچ عنوان از طرف موسسه رخنه پیشنهاد نمیگردد.

  3. عباس
    ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
    | پاسخ
    | پاسخ

    کیس های پناهندگی به ترکیه کدام اند ؟ انواع کسی پناهندگی در ترکیه

    • rekhneh
      ۱۶ بهمن ۱۴۰۱
      | پاسخ
      | پاسخ

      کیس های پناهندگی به ترکیه شامل چند نوع کیس می باشد
      کیس های سیاسی ، مذهبی ، اجتماعی ، جنگی و …

ارسال دیدگاه